Yogalærer Lotte Voetmann Stevns

 

 

Jeg har undervist i yoga siden 2006, men begyndte at dyrke yoga mange år før det.

Jeg arbejdede i reklamebranchen, og når jeg efter arbejde cyklede til yogatime og trådte op på yogamåtten, mærkede jeg den krop, der havde været så langt fra min bevidsthed hele dagen, fordi det jeg foretog mig foregik i hovedet. Men yogaen lærte mig, at det hele hang sammen, at nøglen til nærvær lå i kroppen. Jeg begyndte at ”tage kroppen med” på arbejde, den blev andet end en praktisk brugsgenstand, der kunne sidde og gå (ned i kantinen eller ind i mødelokalet). Jeg oplevede, at når jeg også var bevidst om min vejrtrækning og min krop, var jeg mindre stresset og mere nærværende. Og jeg var ikke så udkørt efter arbejde.

Min ryg og skuldre var fulde af spændinger, men ved hjælp af større kropsbevidsthed, såsom at rette ryggen og sænke skuldrene, og de forløsende yoga øvelser forsvandt ubehaget. Min krop blev mere fri.

Yogaen fyldte mere og mere i mit liv, jeg begyndte at interessere mig for filosofien bag det jeg foretog mig på måtten, og efter flere år som trofast elev besluttede jeg, at jeg ville være yogalærer.

Jeg uddannede mig i Hatha yoga (hos Kreativ yoga på Frederiksberg), og har sidenhen suppleret med adskillige efteruddannelser og kurser i blandt andet børneyoga; Iyengar- og anusara yoga samt anatomi, fysiologi og sygdomslære.

Du kan læse mere om min undervisningsform her

 

 

Yoga og meditation

yoga undervisningsform

Hatha yoga

Kontakt Lotte Voetmann Stevns